Τι ακριβώς λέει και τι είναι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα;

Τι άλλο θα ακούσυμε ρε γραφειοκράτες κρατιστές

Κρυφτούλι πίσω από διαφορετικές ταμπέλες παίζουν κάποιοι στην πλάτη αυτών που αγωνίζονται.  Τι να θέλουν να πετύχουν;  Για να δούμε!

>>  ΧΥΤΑ ¨η ΧΥΤΥ;  Τόσο το κόκκινο 105.5 όσο και ο Ριζοσπάστης είτε σκοπίμως είτε απο πολιτική επιπολαιότητα τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκαν για ΧΥΤΥ.  Εδώ ο λόγος απευθύνεται σε ανθρώπους που αγωνίζονται και ξέρουν τι παίζεται και οι “Συντονιστές” είναι πιο προσεκτικοί!

>>  Των κομμάτων που κυβέρνησαν και δεν άφησαν κάποιους άλλους να κυβερνήσουν;

>>  Να δώσουν μια ολοκληρωμένη λύση προς ένα πρόβλημα που καθαρά έχει να κάνει με την άκρατη και αδέσμευτη παραγωγή σκουπιδιών απο τη βιομηχανία που χρεώνεται ο πολίτης να επιβαρυνθεί με τα αποτελέσματα της αυθαιρεσίας τους!

>>  Περιφερειακός και κεντρικός σχεδιασμός.  Εκεί που οι ηγέτες αποφασίζουν για τις δικές μας θυσίες για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι “κρατιστές”.

>>  Διαχείριση από το κράτος, είναι η πολιτική που υιοθετούν αυτοί οι στρουθοκάμηλοι της “Επιτροπής”! Άραγε με τι μπάτσους θα υπεραμήνονται αυτοί απο τις δικές τους πολιτικές επιλογές;

>>  Να μένει ένα μικρό υπόλειμμα!  Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η βιομηχανική παραγωγή και η κατανάλωση σκουπιδιών!  Είναι αναγκαίο κακό!  Προτρέπουμε τους κατοίκους να πάνε σε οδοφράγματα αλλά δεν θέτουμε θέμα ανατροπής του συστήματος που παράγει τα σκουπίδια, αδέσμευτο απο την φιλελεύθερη αγορά, απλά φροντίζουμε και επιβαρυνόμαστε με τον σωστό καθαρισμό!

>>  Όπου θα κρίνουν οι επιστήμονες, και οι ειδικοί!  Ακούστε, ακούστε, εσείς να τρώτε δακρυγόνα, να χτυπιέστε απο τα ανδρείκελα του ΔΝΤ, αλλά τον λόγο θα τον έχουν επιστήμονες και ειδικοί, όχι εσείς.  Κι αυτοί βεβαίως βεβαίως, θα λειτουργούν κάτω απο την επίβλεψη και την εξουσία των Σταλινικών πολιτικών που έδωσαν την “κεντρική” λύση.

>>  Καρκινογόνα, παράνομα, και ανεξέλεγκτα είναι τα χημικά που μας ποτίζουν καθημερινά!  Τη πάπια για αυτά, η μετατροπή των σκουπιδιών σε βιομάζα μας μάρανε!

>>  Αποκλειστικά απο το κράτος! Δεν μπορούμε χωρίς αυτό, είναι μεγάλη η ανάγκη νταβατζήδων παντού και πάντα, λένε οι επίδοξοι νταβατζήδες.

>>  Πλειοψηφία των ΜΜΕ! Υπάρχουν και καλά ΜΜΕ που δεν προπαγανδίζουν τα συμφέροντα των εργολάβων και μεσαζόντων τους, αλλά τα συμφέροντα των επίδοξων νταβατζήδων που πιθανά να μην έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργολάβους, και σίγουρα ούτε και με τους εργάτες!  Και θα τα πληρώνει ποιός αυτά τα ΜΜΕ χωρίς να εκφράζει τα συμφέροντα του μέσα από αυτά;  Ο εργάτης;

Σας παραθέτουμε το γράμμα με περικυκλωμένες τις λέξεις κλειδιά που θα έπρεπε να μας απασχολούν όταν αυτή η επιτροπή μας σκαρφαλώσει στο πονεμένο σβέρκο μας για να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα δικά τους.

Ο αγώνας των ανθρώπων στο οδόφραγμα δε θα καπελωθεί απο κανένα κόμμα και καμιά οργάνωση.  Θα είναι απο τους αγωνιστές χωρίς αρχηγούς και αντιπροσώπους, χωρίς απεύθυνση σε ΜΜΕ για να εκφράσει τον πολιτικό της λόγο.  Ο αγώνας είναι στο δρόμο κι εκεί θα αναπτυχθεί ο λόγος κι όχι στις παρακάμαρες κοινοβουλευτικών κομμάτων και ΜΚΟ!

Ραντεβού στα οδοφράγματα!
Αγωνιστές της φωτιάςOvriokastro.Squat.Gr

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ στην περιοχή της Λαυρεωτικής και να συμμετέχει στα μπλόκα που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.
Στο αίμα μας «τρέχει» ακόμα η μολυβδίαση από την παλαιότερη λειτουργία των βιομηχανιών .Όχι άλλη καταστροφή στην Λαυρεωτική.
Η κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , που ποτέ δεν προσπάθησαν να δώσουν ολοκληρωμένη λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ
• Άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από ολόκληρη την Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών και τώρα και στο μέλλον.
• Κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος είναι παρωχημένος-ξεπερασμένος και δεν απαντά στο πρόβλημα και ειδικότερα του περιβάλλοντος . Χρειάζεται κεντρικός πανελλαδικός σχεδιασμός από το κράτος για την διαχείριση των σκουπιδιών.
• Το πρόβλημα είναι πολιτικό και χρειάζεται πολιτική λύση και όχι νομική.
• Μια λύση βιώσιμη και σύγχρονη με συμφωνία της κοινωνίας και ειδικότερα με μορφή και τρόπους που θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
• Ολοκληρωμένη ανακύκλωση ώστε να μένει ένα μικρό υπόλειμμα που θα τοποθετηθεί σε χώρο που θα κρίνουν οι επιστήμονες , χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.
• Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων
• Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.
• Η διαχείριση των σκουπιδιών να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και τους δήμους χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Καταγγέλλουμε την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που αποσιωπά τα γεγονότα .
Καλούμε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής να αγωνιστούν κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης , ΕΕ , ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
17/1/2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *