Άλλο να είσαι πολίτης κι άλλο ξένος!

Αντιγράφουμε απο antixyta.blogspot.com
http://antixyta.blogspot.com/2010/12/26.html
“Η αλήθεια είναι πως υπάρχει εκνευρισμός στους άνδρες των ΜΑΤ. Άλλο να φυλάς στην Ιπποκράτους, με κίνηση, με το καφεδάκι σου και φοιτητριούλες για καμάκι και άλλο να είσαι στο πουθενά, προσέχοντας 4 μηχανήματα, αγροτικές καλλιέργειες και τα πιο φιλικά θηλυκά που σε πλησιάζουν να είναι οι προβατίνες. Και το πιο σημαντικό: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.

Είμαστε όλοι συναγωνιστές για να προστατέψουμε το Οβριόκαστρο από τα σαγόνια του κράτους και του κεφαλαίου (ανακυκλώσιμα υλικά, πηγές νερού, μεταλλεύματα, είναι για αυτούς εμπορεύσιμες αξίες, η φύση και η ζωή που εξαρτάται από αυτή είναι μηδενικής αξίας) αλλά εποικοδομητικά αποδομούμαι τον λόγο κάθε συναγωνιστή και συντρόφου για να αποφύγουμε τον διαμελισμό του κοινωνικού κινήματος.
Σαν να λέτε, ελπίζω άθελα σας, ότι στην Ιπποκράτους φυλάνε κάτι από ανθρώπους που δεν έχουν δίκιο ¨η δεν το διεκδικούν σωστά;
Το σύνθημα “το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι” ταιριάζει στη περίσταση.
Η πραγματικότητα, και η πολιτική και η υλική, είναι ότι υπάρχει ένα τελεσίγραφο (Μπιρμπίλη κλπ) των αφεντικών πως την άλλη βδομάδα το αργότερο ξεκινούν τα έργα.  Ούτε ασφαλιστικά ούτε εισαγγελείς, ούτε δικηγόροι θα τα σταματήσουν.  Τον πόλεμο μεταξύ κράτους και λαού δεν το ξεκίνησε ο λαός, και κανένας πόλεμος  δε νικιέται για πάντα!

Είμαστε έτοιμοι;  Ετοιμοπόλεμοι;

2 thoughts on “Άλλο να είσαι πολίτης κι άλλο ξένος!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *