Κέρδισαν οριστικά τα ασφαλιστικά μέτρα οι κάτοικοι της Κερατέας


Αυγή
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/12/2010

Την παύση των εργασιών του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, αλλά και η αρχαιολογική έρευνα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αποφάσισε οριστικά χθες το Ειρηνοδικείο Λαυρίου δικαιώνοντας τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κερατέας.

Το δικαστήριο είχε διατάξει την περασμένη βδομάδα προσωρινή αναστολή των εργασιών έως ότου συσκεφθεί και αποφασίσει για το ζήτημα των ανολοκλήρωτων απαλλοτριώσεων στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ. Αυτό και έκανε τη χθεσινή μέρα διατάζοντας την αναστολή κάθε εργασίας.

Στο μεταξύ, αδιέξοδη ήταν η συνάντηση που είχαν χθες ο απερχομένος δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού και ο νέος Σ. Λεβαντής με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, την υφυπουργό Εσωτερικών κα Τζάκρη και τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επέμειναν στην ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, χωρίς να οπισθοχωρούν σπιθαμή από την απόφασή τους για τον ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Τον ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων να υπερασπιστούν τις ζωές τους διακήρυξαν από την πλευρά τους και οι 2 εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Κερατέας-Λαυρεωτικής.

Ν.ΜΟΡΦ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *