ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δελτίο αντιπληροφόρησης για την απέλευθέρωση του Οβριόκαστρου

Archive for the ‘Ποιοί είμαστε και γιατί’ Category

myanmar-miningΣαν παράδειγμα αυτοοργανωμένης αντίστασης το Οβριόκαστρο κρατάει καλά τη θέση του στην ιστορία των ανθρώπων και όχι των κρατών και των ηγετών που διδάσκεται σαν ιστορία ώστε οι άνθρωποι να μην γνωρίζουν την ιστορία τους.

Η ιστορία των αγώνων των ανθρώπων βάφεται με αίμα και ιδρώτα συλλογικό και έστω κι όταν ο εχθρός σκοτώνει τον φορέα της ιστορίας η ιστορία ζει μέσα στις συνειδήσεις των ανθρώπων που ολοένα και σε μεγαλύτερα ποσοστά επιλέγουν να αγωνιστούν και να μην υποταχθούν στην όποια εξουσία τους ασκείται.

Απ΄τα βουνά του Τσιάπας, στη πλαγιά της Κερατέας, στο δάσος των Σκουριών, και στις πλατείες της Ιστανμπούλ συνεχίζουμε τον αγώνα, εμείς οι άνθρωποι.  Και μέσα απ΄τους αγώνες θα παραμείνουμε άνθρωποι, αγωνιζόμενοι για την ζωή, τη γη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την ισότητα.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 • Comments Off on Σαν παράδειγμα αυτοοργανωμένης αντίστασης το Οβριόκαστρο κρατάει καλά τη θέση του στην ιστορία των ανθρώπων
 • Filed under: Κείμενα, Ποιοί είμαστε και γιατί
 • Αντιγράφουμε απο antixyta.blogspot.com
  http://antixyta.blogspot.com/2010/12/26.html
  “Η αλήθεια είναι πως υπάρχει εκνευρισμός στους άνδρες των ΜΑΤ. Άλλο να φυλάς στην Ιπποκράτους, με κίνηση, με το καφεδάκι σου και φοιτητριούλες για καμάκι και άλλο να είσαι στο πουθενά, προσέχοντας 4 μηχανήματα, αγροτικές καλλιέργειες και τα πιο φιλικά θηλυκά που σε πλησιάζουν να είναι οι προβατίνες. Και το πιο σημαντικό: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.

  Είμαστε όλοι συναγωνιστές για να προστατέψουμε το Οβριόκαστρο από τα σαγόνια του κράτους και του κεφαλαίου (ανακυκλώσιμα υλικά, πηγές νερού, μεταλλεύματα, είναι για αυτούς εμπορεύσιμες αξίες, η φύση και η ζωή που εξαρτάται από αυτή είναι μηδενικής αξίας) αλλά εποικοδομητικά αποδομούμαι τον λόγο κάθε συναγωνιστή και συντρόφου για να αποφύγουμε τον διαμελισμό του κοινωνικού κινήματος.
  Σαν να λέτε, ελπίζω άθελα σας, ότι στην Ιπποκράτους φυλάνε κάτι από ανθρώπους που δεν έχουν δίκιο ¨η δεν το διεκδικούν σωστά;
  Το σύνθημα “το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι” ταιριάζει στη περίσταση.
  Η πραγματικότητα, και η πολιτική και η υλική, είναι ότι υπάρχει ένα τελεσίγραφο (Μπιρμπίλη κλπ) των αφεντικών πως την άλλη βδομάδα το αργότερο ξεκινούν τα έργα.  Ούτε ασφαλιστικά ούτε εισαγγελείς, ούτε δικηγόροι θα τα σταματήσουν.  Τον πόλεμο μεταξύ κράτους και λαού δεν το ξεκίνησε ο λαός, και κανένας πόλεμος  δε νικιέται για πάντα!

  Είμαστε έτοιμοι;  Ετοιμοπόλεμοι;

  Πόστερ για Οβριόκαστρο

  Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Κερατέας

  Αλληλεγγύη στα παιδιά της Κερατέας που συλλαμβάνονται, κατηγορούνται, γιατί τόλμησαν να ονειρευτούν ένα κόσμο χωρίς τα σκουπίδια σας!

  Αλληλεγγύη σ’ όλα τα παιδιά που χτυπιούνται και εισπνέουν τα καρκινογόνα χημικά σας!

  Δε ξεχνάμε δε συγχωρούμε τα εγκλήματα του πολέμου σας!

  Mε μεγάλη μας απογοήτευση είδα χθες τον αγώνα να ατονεί, και δε μιλάω για συγκρούσεις, μιλάω για την οργάνωση αγωνιστικότητας και αμεσότητας του αγωνιζόμενου με το αντικείμενο.  Η παρουσία του Αλαβάνου και ο λόγος του κρύβει μια πολιτική.  Ο Αλαβάνος περπατώντας στο λιβάδι πλάϊ με τα ΜΑΤ σίγουρα δεν διέτρεχε τους ίδιους κινδύνους με τον τυχαίο κάτοικο άρα είναι ψευτομαγκιά, κι ας με σχωράει ο σύντροφος αλλά ας βγει να με διαψεύσει ότι διατρέχει κίνδυνο όταν με τη πλάτη στο ΜΑΤατζή και το καλοξυρισμένο μούσι προς τις κάμερες αντιστέκεται.

  Μίλησε όμως για αγώνα νομιμότητας, σε άλλα ΧΥΤΑ που όλα ήταν νόμιμα οι συνοδοιπόροι του άλλα έλεγαν.  Αγωνιζόμαστε όλοι πλάϊ πλάΙ μέχρι να καθοδηγήσουμε την αγωνιστικότητα να δει φως μέσω δικαστικών αγώνων και πολιτικών διαδικασιών σε σαλόνια.  Και μάλιστα στα ίδια σαλόνια με εργολάβους, χωρίς εργάτες, αγρότες, και αγωνιστές.  Αν πάμε πίσω ιστορικά από τη Βάρκιζα και πέρα όλοι οι αγώνες των ανθρώπων σε αυτόν τον μίζερο τόπο τυλίχτηκαν από επίδοξους ηγέτες να τους αντιπροσωπεύσουν σε σαλόνια, κι αυτοί στους δρόμους έμειναν στο δρόμο κι ακόμα περιμένουν τα αποτελέσματα.  Ο αγώνας τελειώνει όταν εγκαταλείπουν οι αγωνιστές τον δρόμο και πάνε σπίτια τους ήσυχοι.

  Δε θέλουμε να αναφερθούμε σε διαδικασίες της χούντας αυτής και νομικά πλαίσια που ανατρέπουν και αυτές τις συνταγματικές διαδικασίες που επικαλούνται οι Αλαβάνοι και οι δικηγόροι, αλλά πρέπει στη προκειμένη περίπτωση.  Όταν φτάσουν οι κάτοικοι της Κερατέας να (more…)

  Η ομορφιά της φύσης και η προστασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη αξία των ανθρώπων και των τοπικών αναγκών τους σήμερα, είναι υποχρέωση για τις επόμενες γενεές.  Ήδη η “ανάπτυξη” αυτού του πολιτισμού έχει λεηλατήσει μεγάλο τμήμα της γής και η καταστροφή σε μεγάλο τμήμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον είναι ανεπανόρθωτη.  Η γη δεν είναι εργαλείο και κτήμα του σημερινού ανθρώπου να εξυπηρετεί κάθε του ανάγκη και δραστηριότητα.  Ούτε οι κάτοικοι της Κερατέας, ούτε άλλων περιοχών του πλανήτη, αποφάσισαν να διαγράψουν τη φυσική ομορφιά μιας πλαγιάς όπως του Ομβριόκαστρου για να επαναλάβουν την αθλιότητα μιας άλλης χωματερής.  Τον λόγο αποκλειστικά είχαν τα αφεντικά του πολιτικού συστήματος και οι μεγαλοκαρχαρίες κΑυτό διαλέγουν για χωματερή - Τη χωματερή θα διαλέξουμε για το κράτοςεφαλαιούχοι των κατασκευαστικών εταιρειών.  Με μόνο γνώμονα το κέρδος εις βάρος μιας κοινωνίας που συνεχίζουν να ληστεύουν και να τρομοκρατούν, κεφάλαιο και αφεντικά βρήκαν ακόμα ένα όμορφο τόπο να καταστρέψουν για να αντλήσουν πλούτο.  Δε θα τους περάσει, δε θα αφήσουμε να τους περάσει.  Ως εδώ!  Η μόνη χωματερή που θα φτιαχτεί είναι αυτή που θα θαφτεί το κράτος και ο καπιταλισμός, η μόνη πηγή σκουπιδιών στον πλανήτη.

  Η συγκυρία της απεργίας των “δημοσιογράφων” φροντίζει για την αφάνεια του αγώνα αυτού από τη δημοσιότητα όσο και από το σκόπευτρο των πολιτικών αναλυτών που προσπαθούν πάντα να πλάσουν την πραγματικότητα προς τη κατεύθυνση που προβάλει τα δικά τους ατομικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.  Ατυχία και ευτύχημα αυτό γιατί οι ίδιοι μηχανισμοί πληροφόρησης σε θέματα που προβάλλεται λαϊκή αντίσταση, λειτουργεί και σαν μηχανισμός καταστολής και υπονόμευσης κάθε κοινωνικού αγώνα. (more…)

  Τι άλλο θα ακούσυμε ρε γραφειοκράτες κρατιστές

  Κρυφτούλι πίσω από διαφορετικές ταμπέλες παίζουν κάποιοι στην πλάτη αυτών που αγωνίζονται.  Τι να θέλουν να πετύχουν;  Για να δούμε!

  >>  ΧΥΤΑ ¨η ΧΥΤΥ;  Τόσο το κόκκινο 105.5 όσο και ο Ριζοσπάστης είτε σκοπίμως είτε απο πολιτική επιπολαιότητα τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκαν για ΧΥΤΥ.  Εδώ ο λόγος απευθύνεται σε ανθρώπους που αγωνίζονται και ξέρουν τι παίζεται και οι “Συντονιστές” είναι πιο προσεκτικοί!

  >>  Των κομμάτων που κυβέρνησαν και δεν άφησαν κάποιους άλλους να κυβερνήσουν;

  >>  Να δώσουν μια ολοκληρωμένη λύση προς ένα πρόβλημα που καθαρά έχει να κάνει με την άκρατη και αδέσμευτη παραγωγή σκουπιδιών απο τη βιομηχανία που χρεώνεται ο πολίτης να επιβαρυνθεί με τα αποτελέσματα της αυθαιρεσίας τους!

  >>  Περιφερειακός και κεντρικός σχεδιασμός.  Εκεί που οι ηγέτες αποφασίζουν για τις δικές μας θυσίες για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι “κρατιστές”.

  (more…)

  Δελτίο ενημέρωσης από τον αγώνα για την προστασία και την απελευθέρωση του Οβριόκαστρου Κερατέας

  Το Οβριόκαστρο Κερατέας

  Ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, την υπονόμευση του αγώνα των ανθρώπων που βρίσκονται στα οδοφράγματα, το καπέλωμα του αγώνα από “παράγοντες” και πολιτικές οργανώσεις!

  Ενάντια στη λεηλασία της φύσης από το κεφάλαιο και το κράτος, την εργαλειοποίηση της φύσης για την επίλυση προσωρινών προβλημάτων που δημιουργεί το άκρατο καταναλωτικό και αναπτυξιακό μοντέλο αυτού του καταστρεπτικού πολιτισμού.

  Ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις, και τον διαμελισμό της κοινωνίας σε ομάδες που ξεπουλιούνται από τους ίδιους τους τους ηγέτες.

  Υπέρ της ανοικτής, αδιαμεσολάβητης, και μη ιεραρχικής οργάνωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται χωρίς προσωπικό συμφέρον, να σώσουν ότι προσπαθεί αυτό το σύστημα παραγωγής σκουπιδιών να καταστρέψει.

  Η γη δεν ανήκει σε κανένα, εμείς ανήκουμε στη γη!  Είναι χρέος μας προς τις επόμενες γενεές να τους δοθεί η ευκαιρία να την απολαύσουν όπως αυτή υπήρξε.

  Archives

  css.php